Yacco

Yacco koser seg på Ørskogfjellet
Yacco er en fire år gammel langhåret Vorstehhund. Han har vært mye plaget med eksem, flassing og røyting, samt irriterende betennelser i øre, øyne og hud. Dette kan ha flere årsaker, men er ofte allergisk betinget. Mange hunder vil da ha stor nytte av å gå over til et mer allergivennlig fôr, men for noen hunder hjelper ikke dette heller. Yacco har prøvd de tradisjonelle behandlingene uten noen særlig bedring.
Nå har det kommet en ny allergimedisin som skal brukes i de tilfellene tradisjonelle behandlingsmetoder ikke gir gode nok resultater. Yacco ble satt på denne medisinen, og eieren merket umiddelbar bedring. Yacco har nå vært symptomfri i over et halvår.

Denne medisinen inneholder virkestoffet ciclosporin. En av fordelene med medisinen er at den har svært lite bivirkninger. Hundene begynner med en høy startdose, for så gradvis å gå ned til en lavere vedlikeholdsdose. Yacco begynte med tabletter daglig, men har nå gått ned til kun to tabletter i uka. Tablettene er litt dyre, men i og med at dosen reduseres etterhvert, vil også kostnaden reduseres en god del. Flere av våre hundeeiere har nå fått erfaring med bruken av den nye allergimedisinen, og hittil er alle svært godt fornøyde med resultatet.