Kastrere hund – mest aktuelt for hannhunder

Borgund Dyreklinikk kan kastrere hund på en rask og profesjonell måte. Det mest vanlige når man skal kastrere hund er kastrasjon av hannhunder. Det er gjerne relevant å kastrere hund når den viser klare tegn på adferdsproblemer som er vanskelige å dempe, for eksempel stor aggressivitet og/eller kjønnsdrift. Før vi velger å utføre kastrasjon av din hund vil vi i forkant ha en innledende konsultasjon for å vurdere i hvor stort omfang behandlingen vil være hensiktsmessig for hunden din.

Til selve inngrepet benyttes gassanestesi, kombinert med andre smertestillende medikamenter, samt selvoppløselig sytråd. Dette gjør at man slipper å ta stingene, samtidig som man minimerer behovet for stell av såret.

Å kastrere hund kan i enkelte tilfeller også være relevant dersom du eier en tispe. Kastrasjon vil da bare være aktuelt dersom det foreligger medisinske eller tungtveiende grunner til det. Du er meget velkommen til å konsultere oss dersom du trenger faglig bistand i forkant av beslutningen om å kastrere hund.

Ta gjerne kontakt dersom du ønsker mer informasjon vedrørende å kastrere hund.